torsdag 1 april 2010

Allt II

Den här bilden togs innan operationen. Jag tycker nästan att man kan ana bölden under hakan.Det var på grund av en stor böld som jag valde att "ta bort" Lara. Ta bort, som det så fint heter.
Jag upptäckte i samma veva bölder på både Alindrine och Charlie. Jag trodde faktiskt att jag i det läget skulle bli tokig av sorg och ångest.
Till råga på allt fick jag vänta flera dagar över helgen på att ta dem till veterinären.

På Blå Stjärnan tyckte de att Charlie skulle opereras, medan Alindrines böld var så pass liten att vi skulle göra ett försök att häva den med bactrim.
Det går oftast inte att bara klämma marsvins bölder, då de är annorlunda än hundars, katters och människors. Infektionen är i själva böldkapseln, inte i varet. Och då marsvin är bytesdjur kan de inte lägga sig sjuka, utan det enda deras kroppar är intresserade av är att kapsla in infektionen.

Så Charlie opererades. På onsdagskvällen hämtade vi honom. Han var trött och låg på sidan. Han hade ett stort operationsärr på halsen. Min mamma, Irene och Malin var med som stöd. Han fick sova i sjukburen och var väldigt svag. Jag var osäker på om han skulle klara sig.
Men det gjorde han!
Redan första natten jag tog upp honom för att kolla såret gjorde han ett försök att smita ned i tjejburen, där han trivs bäst.
Efter en vecka var han sig själv igen. Kuttrig, brödtiggande och vacker.

Alindrines böld är troligen hävd, men jag håller koll på den tomma kapseln så det inte börjar vara sig igen. Nu har jag å andra sidan två små bebisar att hålla koll på. Allt om dem kommer i "Allt III", och det ska inte dröja mer än max några timmar.

2 kommentarer:

  1. Så skönt att du haft viss böldframgång trots allt! Härligt med Charlie!

    SvaraRadera
  2. Ja, han är fin. Lille "gossen" =)

    SvaraRadera